Gastronomia
Co to jest POS i w jaki sposób buduje on renomę lokalu?

Jesteś właścicielem restauracji lub innego lokalu gastronomicznego? Masz problemy z zarządzaniem i zastanawiasz się, w jaki sposób usprawnić pracę całego lokalu? W takim razie ten tekst jest idealny dla Ciebie. Przeczytaj go i zobacz co warto wiedzieć o POS.

System POS buduje Twój wizerunek…

Branża gastronomiczna ogromnie się rozwinęła na przestrzeni ostatnich kilku lat. Nie tylko programy o gotowaniu stały się bardziej popularne, dzięki czemu Polacy chętniej gotują i odwiedzają nowe lokale, ale także rozwój technologiczny się rozwinął. Z tego też powodu na rynku pojawiły się systemy POS. Co to jest POS? Jest to program, którego zadaniem jest prowadzenie szybkiej i ituicyjnej sprzedaży poprzez ekran dotykowy. Oczywiście, są również dostępne na rynku oprogramowania, które obsługuje się za pomocą myszki. Nie jest to jednak polecane rozwiązanie, ponieważ proces sprzedaży znacznie się spowalnia. Nie jest to coś, na co restaurator może sobie pozwolić. Obecnie klienci maja bardzo wysokie wymagania, dlatego też zależy im na tym, aby obsługa była jak najwyższym poziomie. A w tą jakość wlicza się też czas obsługi. Jeśli więc nie chcesz zostać w tyle i zależy Ci na tym, aby Twój wizerunek był jak najbardziej profesjonalny, to w takim razie koniecznie musisz postawić na systemy POS. Od razu zyskasz w oczach klientów, jak i pracowników.

Lista zalet oprogramowania POS…

Lista zalet oprogramowania POS jest długa. Funkcja wprowadzania i modyfikowania zamówień (kelner ma również możliwość wprowadzania uwag do kuchni odnośnie dań), kontrola rachunków, możliwość wydrukowania faktur albo też rejestracja czasu pracy. To jest dopiero początek tej listy. Na dłuższą uwagę na pewno zasługuje opcja, dzięki której współpraca na linii sala-kuchnia znacznie się poprawia. Każdy restaurator wie, że spięcia w tych dwóch sferach bardzo często się zdarzają, a nerwowa atmosfera może popsuć spędzony czas Twoich gości. Dzięki systemowi POS można zapomnieć o nieporozumieniach, jeśli chodzi o zamówienia. Wszystkie są przesyłane ze stanowiska z sali, dzięki czemu kucharz nie musi się zastanawiać, co napisał kelner na danym zamówieniu. Wszystko jest jasne i przejrzyste. Poza tym kelner, dzięki możliwości określenia czasu wydania posiłku, przychodzi jedynie po odbiór dania. Dzięki temu spędza więcej czasu na sali, co z kolei przekłada się na lepszą obsługę klienta. Nie zastanawiaj się więc co to jest POS. Postaw na ten program i ciesz się z osiąganych sukcesów.

Related Post