Gastronomia
Nie marnuj potencjału swojej restauracji. Zainwestuj w system POS

Twoja restauracja przyciąga wielu klientów, ale ich obsługa bardzo długo trwa? Zastanawiasz się, w jaki sposób możesz zmienić tą sytuację? Przeczytaj ten artykuł i zobacz, w jaki sposób system POS pomoże Ci rozwiązać problemy.

Czym jest system POS?

System POS jest dostosowany do lokali gastronomicznych o różnych profilach. Niezależnie od tego, czy jesteś właścicielem pizzerii, lokalu typu fast food czy też wyszukanej restauracji, ten program jest idealny dla Ciebie. Jego zadaniem jest prowadzenie szybkiej, a zarazem bardzo intuicyjnej sprzedaży poprzez ekran dotykowy. Ale nie jest to jego jedyna zaleta. System pomaga również w prowadzeniu łatwej oraz efektywnej pracy, o czym przekonało się już wiele restauratorów w Polsce i na świecie.

Nie pozwól swoim klientom czekać

Poważnym problemem restauracji, która rozwija się w szybkim tempie, jest niski poziom obsługi klienta, w szczególności w kwestii czasu oczekiwania na zamówienia. Oczywiście, są od nas czynniki niezależne, ale w wielu przypadkach tego typu kłopoty wynikają ze źle zorganizowanej pracy. Rozwiązaniem jest system POS. Dzięki niemu kelner nie musi marnować cennych minut na osobiste składanie zamówień w kuchni. Wystarczy, że podejdzie do stanowiska znajdującego się w sali. Dodatkową korzyścią tej możliwości jest fakt, iż kelnerzy praktycznie cały czas przebywają wśród gości, dzięki czemu mogą oni się skoncentrować na swoich obowiązkach. Ale to nie wszystkie zalety tego systemu. Posiada on także opcję modyfikowania potraw, kontrolę rachunków, jak i zamówień.

System POS zwraca uwagę na bezpieczeństwo

Do systemu POS można się zalogować za pomocą jednej z trzech dostępnych opcji: poprzez wprowadzenie unikalnego kodu, odcisku palca albo za pomocą karty magnetycznej. Program pozwala na pełny monitoring czasu pracy Twojego personelu, a także daje Ci wgląd kontrolowania sprzedaży, jaką on generuje. Oczywiście, każde stanowisko wiążę się z innymi obowiązkami. Twórcy programu doskonale zdają sobie z tego sprawę, dlatego też istnieje opcja ograniczania zakresu uprawnień i działań wykonywanych w programie. Dzięki tej funkcji kelner widzi tylko jedynie kwestie związane ze sprzedażą, a menager ma dodatkowo wgląd do wystawiania faktur. Z kolei właściciel lokalu kontroluje wszystko to, co dzieje się w restauracji. Warto dodać, że system POS współpracuje z większością systemów hotelowych, dzięki czemu idealnie sprawdza się także w obiektach wypoczynkowych, które mają własną restaurację.

Related Post